Jaké dřevo na zahradu? Nalaďte se na vlnu exotiky!

Palmy, teplé paprsky slunce a zvuk vln narážejících na útes… Chcete se cítit na své terase jako na exotické dovolené? Pak si jistě zamilujete Garapa terasová prkna. A to nejen pro jejich nepřehlédnutelný žlutohnědý odstín, který vnese slunce i do těch nejzachmuřenějších dnů, ale také pro jejich nenáročnou údržbu a cenovou dostupnost. Neměli bychom ani zapomenout na to, že se dřevo Garapa vyznačuje životností 25 let a více. A nejen to…

A vítězem mezi dřevěnými prkny se stává…

Garapa! Toto tvrdé exotické dřevo z Brazílie se může pochlubit vlastnostmi, které převyšují dokonce teak, dřevo, za nějž si pořádně připlatíte. Vyznačuje se odolností proti hnilobě a rozkladu a je vhodné do exteriéru i interiéru. Jste hrdými majiteli pejska? Pak vás jistě potěší, že je dřevo Garapa odolné nejen vůči škůdcům, ale také vůči nejrůznějším škrábancům včetně těch od drápků vašich psích miláčků.

Barva, která rozzáří vaši zahradu

Garapa se svou světlou příjemně žlutohnědou barvou s převážně přímým vlákněním přibližuje k barvě cedru nebo tepelně upravené borovice, na rozdíl od nich se ale může pochlubit vyšší životností a snese také větší zátěž. Že to zní trošku jako materiál snů? Souhlasíme. Jistě vás zajímá také cena těchto prken. Ta se pohybuje od 1146 Kč za metr čtvereční.

Terasová prkna na míru

Chcete hladký, nebo drážkovaný povrch? A máte specifickou představu o rozměrech? Terasová prkna Garapa jsou k dostání v tloušťce 20mm, šířce 100, 120 a 140mm a v délce od 600 do 3500mm. Všechny rozměry prken je možné objednat v hladké i drážkované verzi. Máte zájem o jiný rozměr? Obraťte se na výrobce.

TIP: Prkna můžete použít nejen na podlahu, ale obložit jimi také stěnu. Terase tak dodáte zcela unikátní vzhled.

Údržba raz dva

Vzhledem k vysoké odolnosti se terasová prkna pyšní také snadnou údržbou. Jak docílit toho, aby byla stále jako nová? Alespoň jednou ročně terasu natřete olejem „Garapa“, který zachová její barvu a výrazně prodlouží její životnost. Ale není to zapotřebí…

Počítejte s tím, že prkna Garapa reagují na sluneční paprsky stejně jako většina dřevin, jejich barva bude mít časem tendenci tmavnout do světle hnědé a následně získá šedou patinu.

Jaké dřevo jste na svou terasu použili vy? A jste s ním spokojení? Podělte se s námi o své zkušenosti.