Technický dozor dobře ví, na co si dát pozor

Důvodů, proč vsadit na technický dozor při realizaci rodinných zahrad, veřejné zeleně i při stavebních pracích dle schváleného projektu je hned několik. Tou nejzásadnější z nich je, že technický dozor dokáže předejít problémům, či případné chyby vyřešit za vás. Jednoduše svým profesionálním okem dohlédne na to, aby vše bylo tak, jak má a podle vašich představ.

Co se může stát, když technický dozor chybí

Co oko nevidí, to srdce nebolí…A tím to bohužel při realizaci projektu někdy začíná. Bez dozoru odborníka, dle zkušeností, může dojít k nedodržování technologických postupů, použití jiných materiálů, než bylo domluveno, nebo k vysazení pouze části rostlin. Tyto prohřešky během realizace projektu mohou vést k následnému velkému zásahu do rozpočtu.

Ne vždy platí, kdo šetří má za tři

O tom, že se vám technický dozor opravdu vyplatí a šetření v tomto případě naopak ne, svědčí vysoké náklady na náhrady rostlin a materiálů. Při realizaci záměru se musí dbát na celou řadu aspektů, od rodových změn po řešení velikosti navržených rostlin. Případná výměna materiálů a rostlin může nakonec finančně vyjít hůře než původní záměr. Při realizaci větších zakázek jsou technické dozory, které projekt v průběhu realizace několikrát zkontrolují, naprosto nezbytné.

Co si představit pod technickým dozorem?

Technický dozor pravidelně kontroluje soulad realizace se schválenou projektovou dokumentací, poskytuje vysvětlení k dokumentaci a na místě řeší problémy, které vznikají činností účastníků projektu. Stavební dozor také povoluje změny a odchylky od původního záměru, kontroluje technologii provádění navržených částí stavby a provádí zápisy do stavebního deníku.