Rohože pro štěrkové zpevnění

Štěrkové rohože Nidagravel – alternativa pro zpevnění pochozích a pojezdových ploch

 

Štěrkové rohože nidagravel® nabízejí trvanlivou alternativu pevného a stabilního povrchu se všemi svými přednostmi a plně respektují životní prostředí při zachování svého estetického vzhledu. Nidagravel® je značka pro velkoformátové voštinové rohože určené pro stabilizaci štěrkových ploch a současné zadržení dešťové vody rychlým vsakováním. Štěrkové chodníky, parkoviště, terasy nebo příjezdové komunikace realizované s rohožemi nidagravel® jsou pevné a stabilní. Výrazně usnadňují chůzi i na vysokých podpatcích, jízdu s kočárkem, na kole či v autě oproti jednoduše štěrkové ploše. Na ploše s rohožemi se netvoří jámy, vyjeté koleje nebo louže.

Pohyb na nezpevněné štěrkové ploše

Pohyb na ploše zpevněné voštinovými rohožemi

Šestistranná struktura voštinové buňky průměru 49 mm, ze kterých je rohož tvořena, umožňuje pevně zafixovat štěrk široké nabídky. V závislosti na předpokládaném zatížení dodáváme 2 typy rohoží – s výškou 30 mm pro zatížení do 300 t / m² nebo 40 mm pro zatížení do 400 t / m². Po instalaci na zarovnanou a zhutněnou plochu podkladu se rohož zasype štěrkem. Rohože je možné pokládat i do mírného svahu, a to do převýšení 15o.
Každá rohož má na spodní straně přivařenou geotextílii (45g/m²), která má následující význam :

  1. zabraňuje propadávání štěrku do podkladu a tedy případnému vytlačení celé rohože nahoru a tím usnadňuje údržbu (není třeba dosypávat)
  2. propouští vodu a zabraňuje tvorbě kaluží
  3. zabraňuje prorůstání plevele

Vlastnosti a přednosti štěrkových rohoží Nidagravel®

  • Stabilní, trvanlivé, mrazuvzdorné
  • 100% propustné,100% recyklovatelné
  • Lehké a ohebné – rychlá pokládka, snadné tvarování řezem
  • Určeno pro štěrk do frakce 16 mm
  • Rozměry rohože: 2400 x 1200 x 30 (40) mm nebo menší: 1200 x 800 x 30 mm
  • Odolné tlaku do 300 (400) t/m2
  • Materiál: extrudovaný polypropylen (70% čistý PP , 30% recyklovaný PP), průměr buněk: 49 mm
  • Netečné k chemickým produktům

Kam se štěrkové rohože Nidagravel® hodí?

Jakoukoliv pozemní plochu můžete upravit, zpevnit a propustně odvodnit pomoc štěrkových rohoží nidagravel®. Vyberte si ze seznamu níže uvedené nabídky a inspirujte se několika příklady realizací.

Zahrady
Líbí se Vám zahrady s upravenými štěrkovými cestičkami? Zpevněte je rohožemi nidagravel®. Výsledek bude bezvadný.

 

Parkovací plochy
Při realizaci menších i velkých parkovišť (např. u nákupních center) jsou voštinové rohože  nidagravel®  v mnoha evropských zemích s oblibou používány již řadu let

Příjezdové komunikace
Štěrkové rohože nidagravel®  se výborně osvědčují při realizaci přístupových cest  jak v moderním tak v rustikálním prostředí

Veřejná prostranství
Štěrkové rohože nidagravel® jsou používány téměř ve všech evropských zemích a jejich obliba roste s důležitostí racionálně hospodařit s vodou.

Hřbitovní cesty
Využití povrchu hřbitovních cest zpevněného štěrkovými rohožemi nidagravel® ocení návštěvníci mnohdy s problémovou chůzí nebo i na invalidních vozících.

Pro bližší inforamace se obraťte na nás nebo přímo na společnost Floravil, která je obchodním zástupcem pro Čechy a Slovensko.