Propadněte kouzlu svažité zahrady

Je to stejné jako s vlasy, kdo má kudrnaté, chtěl by rovné a ten, kdo má vlasy jako hřebíky, touží po loknách. Možná si teď říkáte, co byste dali za zahradu v rovině. Nic se nebojte, majitelé zahrad rovných jako placka naopak obdivují kouzlo zahrad svažitých. Ať se zdá, že svažité zahrady přináší méně možností, opak je pravdou. Svažité zahrady bezesporu okouzlují zajímavým vzhledem a rozmanitější možností uspořádání. Jste majitelem svažité zahrady? Gratulujeme! Volejte sláva a tři dny se radujte. Pojďme se podívat, co vás se svažitou zahradou čeká.

Člením, členíš, členíme

Pokud je váš pozemek spádovitý, je čas na jeho rozčlenění pomocí skalek nebo systémem teras. Pokud byste tak neučinili, hrozila by eroze a půda by se mohla sesunout. Práce, která je zdlouhavá a poměrně náročná však sklidí své zasloužené ovoce. Kouzlo, které terasovité úseky a skalky vytvoří, jsou nenahraditelné. Skalky se snadno stanou ozdobou každé zahrady a právě u svažité zahrady je výstavba skalky nejjednodušší.

Schody do nebes

I přesto, že především v domácnosti nejsou schody jedním z nejoblíbenějších společníků, na zahradě mají nesporné kouzlo. Schody na svažité zahradě  se snadno stanou designovým prvkem pokud zvolíte materiál, který podtrhne kouzlo a atmosféru vaší zahrady.

Samá voda

Další předností svažité zahrady je možnost vybudování malých potůčků a vodopádů. Na rovné ploše byste stejného výsledku dosáhli jen velmi těžko. Popusťte tedy uzdu své fantazie a ozdobte zahradu tekoucí vodou, která se stane perlou každé svažité zahrady.

Útulná zákoutí

Máte rádi své soukromí a klid? Právě skrytá zákoutí, která svažitá zahrada nabízí, jsou další nespornou výhodou. Výškové rozdíly dokáží vytvořit prostory, které jsou kryté před pohledy z ulice, a vy si můžete vytvořit kout, jenž bude určený jen pro vás a pro vaši relaxaci.

Svažité zahrady přináší nesčetné množství možností a při zásahu zkušeného oka architekta se zahrada snadno promění v místo s jedinečným kouzlem a atmosférou.