Fitness centrum? Na co, když máte zahradu? 1.Krok k tomu, jak být fit.

Dnešní doba nám napovídá jasně. Chceme-li být zdraví a spokojení je nutné se o sebe začít pečlivě starat. Čím začít? Zamyslet se nad tím, jak jíme a zda svému tělu dopřáváme zasloužený a nezbytný pohyb, by pro začátek mohlo stačit:-)  Zní to nepochybně jednoduše, má to však jeden háček. Do cvičení se téměř nikomu nechce, i přesto, že velmi dobře víme, jak příznivý vliv má cvičení na naše tělo. Co s tím? Vlastníte zahradu? Výborně, máte tak možnost zkombinovat 2 věci naráz. A to dopřát své zahrádce zaslouženou péči a k tomu sobě nezbytný pohyb. Nač vynakládat výdaje na permanentky ve fitness centrech a hledat program, který bude vyhovovat zrovna Vám? Přitom jednoduché řešení máme přímo za dveřmi a to doslova. Stačí je pouze otevřít a vyjít ven na zahradu.  Nejen že se Vám ona odvděčí, až se v každém ročním období bude měnit pokaždé v jinou princeznu, ale navíc  i vy budete spokojení. Pohyb na čerstvém vzduchu protáhne nejen Vaše tělo, ale zároveň vyčistí i Vaši hlavu:-) Navíc je bezpochyby aktivita venku a na vaší vlastní zahradě zejména nyní tou nejlepší alternativou.

 

Cvičení, cvičení, na zahradě nikdo nelení

Trhání plevele, okopávání zahrady i práce na skalce, činnosti, díky kterým zapojíte do akce všechny svaly, přirozeným způsobem je posílíte a udržíte se v kondici. Při zahradnických činnostech, které zahrnují pletí, hrabání a sázení rostlin, v průměru za hodinu spálíte 1078 (258 Kcal). Že je vám to málo? Zkuste sekat trávu, nebo rýt, kalorie půjdou strmě nahoru.

 

Bez pravidel se neobejdeme

K tomu, abychom zůstali fit, třeba i shodili nějaké to kilo dolů a vyhnuli se běhání a posilovně obloukem, musíme dodržovat několik pravidel. Co si budeme nalhávat, představa, že po jednom dni na zahradě se z žen stanou modelky a z mužů hrdinové z Marvela, je bohužel stále v nedohlednu. Jak se říká, pravidelnost dělá mistry. K vytoužené postavě dojdete pouze opakováním, je proto vhodné zahradu potěšit svou přítomností několikrát týdně. Určitě pomůže, pokud si z práce na zahradě uděláme aktivitu, na kterou se budeme těšit. Můžeme na ní pracovat společně se svými blízkými a práci si zpříjemnit například pěknou hudbou. Když na zahrádce začnete pracovat společně, uvidíte, že Vás  začne práce nejen bavit, ale navíc oceníte společně strávené chvíle se svou rodinou 🙂 Pokud navíc na kousku zahrady vypěstujete nějaké dobroty, pak jste na nejlepší cestě svému tělu dopřávat tu nejlepší péči:-)

Petra Anat K.