Typ na skvělou dovolenou přináší „Glamping“

Máte rádi přírodu a zároveň rádi trávíte čas se svými přáteli či rodinou? Představa vysněné dovolené je někde venku na čerstvém vzduchu na místě, které můžete obdivovat s někým koho máte rádi? Vzpomínáte rádi na kempování, když jste byli malí? Toužíte po něčem stejně krásném a oslnivém, ale o stupínek pohodlnějším, než-li je spát na tvrdé a studené zemi? Co takhle zkusit glamping? Zní to tajemně že?:-)

Termín glamping vychází ze spojení anglických slov „glamorous“ a „camping“, což společně tvoří spojení „úžasné kempování“. Glamping je stále rostoucí moderní trend, který nabízí milovníkům stanování luxus a komfort, na který jsou zvyklí. Zůstanete tak propojení s přírodou a krásou místa, kam se podíváte a přesto si užijete pohodlí. Glamping by měl být umístěn v tichém a klidném prostředí, kde člověk může relaxovat a také vyrazit do přírody.

Zvyšující se obliba glampingových ubytování se  přisuzuje především rostoucí tendenci vracet se blíže přírodě a zároveň zvyšujícímu se zájmu o cestování po tuzemsku. Mnoho nejen mladých lidí chce zkusit něco odlišného a představa romantických nocí pod širákem z mládí inspiruje právě k navštívení takovýchto míst. V neposlední řadě se i ve většině případech jedná o provedení s udržitelnou a ekologickou formou turismu s minimálním vlivem na krajinu.

Vyzkoušejte pár dní s hlavou téměř pod širým nebem a krásným výhledem i Vy:-)