Zahrada

Rok 2017 poodhaluje nové zahradní trendy

Každoročně se představují trendy v oblasti módy, bydlení, či designu a u zahrad tomu není jinak. Zahrada pro mnohé z nás představuje kousek ráje na zemi a je místem, kde můžeme relaxovat, snít a také budovat. Pojďme se podívat, co pro nás odborníci, v zahradách na slovo vzatí, připravili pro tento rok.

Ekologie, ekologie a zase ekologie

Tento „trend“ se na pomyslných prvních příčkách žebříčku drží už několik let a je to jen dobře. Ekologicky v dnešní době uvažuje čím dál tím více lidí a to nejen v domácnosti, ale také na zahradě. Vytvořením ekozahrady můžeme podat pomocnou ruku přírodě, z jejichž zásob neustále čerpáme. Na obnovu přírodních zdrojů myslí také ministerstvo životního prostředí, které vidí potenciál ve využití dešťové vody a na program s názvem Dešťovka pro rok 2017 vyčlenilo 100 milionů korun.

Ekologická zahrada

Využijte přírodní materiály na maximum

Přírodní materiály na zahradu jednoduše patří, také v podobě nábytku a dekorací. Dřevo dokáže vaši zahradu zútulnit a kamenné prvky jí dodají moderní nádech. Současným trendem je také využívání lokálních zdrojů, které jsou s vaší zahradou neodmyslitelně spojeny.

Kameny na zahradě

1000 a jedno využití palet

Na to, že jsou palety nejen levným, ale také velmi estetickým prvkem, se přišlo už před několika lety. Trend zahradního nábytku z palet však přetrvává také v roce 2017. A není divu, zútulnit zahradu si totiž díky paletám dokáže každý šikovný kutil. Vytvořte si svůj dokonalý relaxační kout, aniž byste museli rozbít prasátko.

Palety na zahradě

Spojení starého a nového

Dříve se hodně bazírovalo na volbě jediného stylu, trend pro rok 2017 však hlásá něco jiného. Uznávaný zahradní designér Richard Hertlage dodává: „Spojení nového a starého se po trendu v interiéru a v architektuře nyní dostává také do zahrady. Dříve bylo nepřijatelné styly míchat, ale nyní je možné tradiční a moderní prvky spojit dohromady velmi přesvědčivým způsobem.“ Dejte na rady světového zahradního designera, který má ve světě velké slovo a dodejte své zahradě třeba zajímavý vintage prvek.

Vintage zahrada

Zahrada v záři světel

Jaro se pomalu blíží a s ním se i prodlužuje čas, který strávíme na zahradě. Pokud si chcete příjemné chvíle mezi zelení prodloužit na maximum, zvolte zahradní osvětlení. Zahradní osvětlení nabízí hned několik předností, nejenže prodlouží dobu strávenou na zahradě, je také estetickým prvkem a zvyšuje bezpečnost vašeho domova.

Osvětlení zahrady