lesní zahrada

Zahrada inspirovaná lesem

Les je synonymem pro klid a neskutečnou dávku relaxace. Taky rádi procházíte cestou, lemovanou vysokými stromy a vychutnáváte si zvuky lesa, doprovázené štěbetáním ptáčků? Rádi byste si dopřáli dotek lesa také na vaší zahradě? I vaše zahrada může dýchat jedinečnou atmosférou lesa. Zavřete oči a nasajte vůni jehličí. V lese, jo v lese na jehličí…

zahrada inspirovaná lesem

Vsaďte na jehličnany

Jehličnany vám na zahradě udělají velkou službu, jsou odolné, nenáročné, dobře snáší sucho i mráz. Kromě toho se jehličnany mohou pochlubit tvarovou rozmanitostí a další výhodou je, že během roku nemění svůj vzhled. Jehličnany můžete vybírat také podle barvy jehličí, na výběr je široká škála barev. Využití jehličnanů je stejně široké, jako jejich nabídka. Jehličnany se velmi osvědčily například jako živé ploty, které chrání soukromí po celý rok. Pro nízké ploty je vhodný zerav, kosodřevina a jalovec. Pokud chcete dosáhnout vyššího plotu, pak zvolte smrk.

Jehličnany na zahradě

Máte na zahradě mech? Je to pech…nebo není?

Někteří se snaží s mechem bojovat, pokud ovšem chcete své zahradě navodit dokonalou atmosféru lesa, měl by být mech naopak žádaný. Mech ovšem není možné pěstovat jako jiné rostliny. A vypěstovat mech na kamenných zídkách je téměř nadlidský úkol, mech totiž potřebuje k životu vlhký půdní podklad.  K vytvoření mechového, heboučkého koberce si můžete dopomoci skalničkou s názvem úrazník. Úrazník (Sagina subulata) je přibližně 5 centimetrů vysoký a funguje jako perfektní náhražka mechu k porostu větších ploch na zahradě. Roste velmi rychle a hodí se do skalek a spár mezi kameny.

mech na zahradě

Bylo by libo špekáček

Jednou z oblíbených aktivit, které jsou spojovány s prostředím lesa je opékání špekáčků. Proč si však tuto oblíbenou aktivitu nedopřát i na vaší zahradě. V současné době je možné vytvořit opravdu stylové ohniště, které ještě podpoříte nábytkem z masivního dřeva. Nebo přidáte několik stylových špalků? To už je jen na vás.

ohniště na zahradě