Volba zahradního nábytku
Volba zahradního nábytku
Volba zahradního nábytku

Volba zahradního nábytku

Sebekrásnější nábytek vám příjemné posezení nezaručí, i když působí krásně, neznamená, že odpočinek na zahradě pro vás bude ten skutečný a očekávaný relax.
Přinášíme vám proto několik rad a typů, kterými je třeba se řídit.

Nejčastější chyba, kterou při výběru zahradního nábytku děláme je, že často vybíráme nábytek podle vzhledu a již tolik nehledíme, na to jak je ve skutečnosti pohodlný. Jenom myšlenka na usazení v zahradě by nás měla těšit.

Zásadní je výběr správného materiálu. Nejen, že by měl být kvalitní s dlouhou životností, ale s pohledu designu by neměl splynout s prostředím. Nábytek by měl vyniknout a s podkladem kontrastovat.
Podle odborníků je ideální propojení nábytku s interiérem domu. Samozřejmě ne stejným materiálem, ale občas postačí decentní doplňky např. polštářky k přenesení a navození domácí pohody.
Trendy dnešní doby se většinou opírají o prolnutí architektury domu a zahradního posezení tzv. prolnutí prostoru.
Samozřejmě záleží na vás. Pokud máte rádi klasiku, zvolte velká křesla. Na trhu je mnoho variant velikostí, barev a materiálů. Nejoblíbenější bývají křesla proutěná nebo dřevěná. Mezi žádané se však v poslední době dostávají i křesla a židle plastové, jejiž design i kvalita se za poslední roky výrazně posunula dopředu.
Pro milovníky opalování a slunce trh také nabízí velký výběr lehátek.

Nemusíme se však spoléhat pouze na sériovou výrobu. Je možné si nábytek nejen vlastnoručně vyrobit, ale také si najmout výtvarníka, který vám vytvoří vlastní osobitý styl.

Pro kvalitní sezení není důležitý, pouze kvalitní  zahradní nábytek, ale také místo kam jej umístíme.
Místo je dobré promyslet. Předně proto abychom zjistili kde na zahradě je nám nejpříjemněji, zda se toužíme vyhřívat na sluníčku nebo naopak. Dobré je zvolit místo v prostředí příjemně vonících květin a místo kde budeme mít soukromí. Podstatné je zvážit také vzdálenost od domu.

Místo k zahradnímu posezení tedy nemá smysl podceňovat a správně zkombinovat příjemné s praktickým.