Jaro v zahradě
Jaro v zahradě

Jaro v zahradě

Přestože první teplé sluneční paprsky občas překryje sněhová peřina, je to první krok k myšlence využít jedinečnou krásu přírody kolem nás a spolu s dobrým nápadem vytvořit kolem sebe ráj pro oči i duši.

Není vůbec třeba velkých projektů, někdy spojení citu a šikovnosti vytvoří zákoutí pro naši potěchu, které ukáže veškeré krásy tohoto ročního období. Vděčné hlavy čemeřice, špičky rozmanitých druhů cibulovin a první kvetoucí keře vaši posmutnělou zahradu rozzáří a dávají nám najevo, že zima je již na ústupu. K prvním vlaštovkách mezi květenou zajisté patří tulipány, které také odjakživa jsou nejoblíbenějšími květinami mezi zahrádkáři. Mají velice pestrou škálu barev, velikostí i tvarů. Pro jejich výrazný vzhled si zaslouží viditelné a významnější místo v zahradě, nejčastěji je můžeme vidět v nepravidelných skupinkách u cest nebo v předzahrádkách. Stejně oblíbenou jarní květinou je narcis, který sice nemá tak širokou škálu barev jako zmíněný tulipán, ale krásou se určitě vyrovná. Narcisy se sází ve větších skupinách. V neposlední řadě k jaru určitě patří drobně kvítky sněženek, které své bílé růžky vystrkují ještě pod sněhovou peřinou. Daří se jim zejména pod listnatými stromy v kypré půdě.

Jarních květin je celá spousta a všechny jsou nádherné a probudí vaši spící zahradu. Za zmínku určitě stojí roztomilé kvítky sasanek modřence, macešek nebo krokusů, které pro změnu rozveselí vaši skalku.