Díky automatickému zavlažování pomáháme klientům šetřit čas, energii i vodu

Krásnou zahradu a trávník jako ze žurnálu by si přál skoro každý. Ne každý má však tolik času a energie na péči, kterou si zeleň žádá, aby zůstala stále svěží a v kondici. A právě proto existuje automatické zavlažování, které vás před pravidelným pobíháním po zahradě s hadicí spolehlivě zachrání. Tak jako naše klienty, u kterých zavlažovací systém právě instalujeme. 

Realizace automatického zavlažování

K domu klientovy rodiny patří velká zahrada s okrasnými keři a zelení. A své místo by zde měl mít v budoucnu i trávník, který poskytne dostatek prostoru pro hry a dovádění jeho dětí a pejsků.

Jako první přišlo na řadu navezení a zapravení písku, který zajistí budoucí kvalitnější zapojení a růst trávníku. Písek totiž dobře drží tvar, kořeny trávy jím snadno prorostou a lépe se jim z písčitého podloží bude čerpat voda a živiny. O tuto část se klienti postarali sami.

   

My jsme si vzali na starosti realizaci automatického zavlažovacího systému, který rodině při velikosti jejich zahrady v budoucnu ušetří nejen velké množství vody, ale také desítky hodin času, které by jinak strávili ručním zaléváním.

Instalace zavlažování zahrady


Vybudování studny a automatického zavlažovacího systému

U dalšího z klientů jsme dostali na starosti vybudování studny. Provedení vrtu se v loňském roce pod naší záštitou zhostil hydrogeolog a nyní už přišla řada na nás. Největší úskalí na nás však čekalo v nakrmení úředního šimla. Zajištění všech formalit na úřadech a získání potřebných povolení ke stavbě studny se táhlo dlouhé měsíce. 

 

Nakonec se ale vše úspěšně podařilo a v srpnu jsme mohli studnu, respektive její nadzemní část, začít konečně realizovat. Vzali jsme si pod taktovku dokončení studny zabetonováním a zapuštěním jejího zhlaví a potřeba bylo také zhotovit přívod vody do domu. 

Tím ale naše práce u klienta rozhodně neskončila. V další podzimní fázi se totiž chystáme na realizaci automatického zavlažovacího systému trávníku, který, stejně jako u předchozí rodiny, ušetří klientovi v budoucnu litry vody a dlouhé hodiny času.

Šetřete svůj čas, síly i vodu i vy

Když srovnáme automatické zavlažovací systémy s ručním zaléváním zahrady, automatika jasně vítězí. U zahrady běžné velikosti vám totiž za jedno vegetační období dokáže ušetřit několik desítek či dokonce stovek hodin

Líbilo by se vám mít najednou tolik času navíc? A nebo odjet v klidu na dlouhou dovolenou, aniž byste museli někoho prosit, ať se o vaši zahradu postará? Tak nám napište a pojďme zařídit, aby se i vaše zahrada jednoduše zalévala sama.